smile

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

naslovnao namaakcijegalerijakontakt
 
 

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

 
statut udruge
 
 

   - Osnove volonterstva

   - Mjesec borbe protiv ovisnosti

   - Svjetski dan jabuka

   - Europski tjedan mladih

   - Temeljna načela volontiranja

   - Volontiranje za Gračanicu

   - Zakon o volonterstvu 

   - Etički kodeks volontera

   -Volontiranje u Gunji

 

2. ovogodišnji redoviti sastanak

U utorak 7. veljače održan je 2. redoviti ovogodišnji sastanak članova Udruge volontera Nova Gradiška. Dogovaralo se oko priprema za sudjelovanje na ovogodišnjem karnevalu i oko priprema za ovogodišnju Skupštinu, petu po redu i izbornu. Prezentiran je i isproban prvi kostim predviđen za Maškare.
Potvrđeno održavanje predavanja "Kako reći ne", predviđeno za 20. ili 27. ožujak.
Miro pohvaljen za odlične predavače sa zadnjeg predavanja "Obiteljske veze".
Razgovaralo se o još nekim prijedlozima i budućim aktivnostima Udruge.

Makrobiotika

makrobiotikaU utorak 31. siječnja održana je treća po redu makrobiotička radionica. Kuhalo se i pojelo miso juha, sarma sa žgancima i špinatom, te kompot od suhog voća. Ovo je bila i posljednja od tri planirane i održane makrobiotičke radionice.

U utorak dana 7. veljače u 18:30 sati, održati će se redoviti mjesečni sastanak članova Udruge.

 

Održana tribina ''Obiteljske veze''

U utorak 24. siječnja prema najavama, održana je tribina "Obiteljske veze" u organizaciji Udruge volontera Nova Gradiška. Zanimljivo i poučno predavanje o obitelji i načinima kako se približiti i steći povjerenje predškolskoj, školskoj djeci i tinejđerima u vlastitoj obitelji, održao je bračni par Scott i Jane Cuidon, Amerikanci koji već petnaestak godina žive u Zagrebu i promiču ideje Udruge "Obiteljski život Hrvatska".
"Obiteljski život" je dio neprofitne organizacije Udruge Fokus, osnovane radi promicanja duhovne obnove društva i pojedinca, utemeljene na evanđeoskim vrijednostima. Obiteljski Život je dio međunarodne organizacije FamilyLife koja je prisutna u 40-tak zemalja na svim kontinentima.
Zainteresirani za ovu temu mogu naći više informacija na web stranici:

http://www.obiteljskizivot.com/

S portala "NG buntovnici" prenosimo cijeli video snimak održane tribine:

 

Obiteljske veze

U utorak 24. siječnja godine 2012. Udruga volontera Nova Gradiška poziva građane na tribinu "Obiteljske veze". Tribina će se održati u 18 sati u Gradskoj vijećnici Nova Gradiška. Gosti predavači biti će bračni par mag. Scott i dr. Jayne Cuidon.
Scott i Jayne u braku su od 1990. godine, imaju šestero djece (tri dječaka i tri curice) i žive u Zagrebu od 1994. godine.
Scott i Jayne imaju puno godina iskustva u bračnom i predbračnom savjetovanju. Vrlo su traženi govornici koji redovito održavaju konferencije za roditelje, bračne parove, te zaručnike.

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Ples volontera

Udruga volontara Nova Gradiška poziva Vas na tradicionalni ples volontera i ove godine organiziran povodom Svjetskog dana volontera. Ples će se održati dana 05. prosinca 2011. godine s početkom u 19:00 sati u restoranu Slavonski biser.

Uz dobru glazbu, bogatu tombolu, GOSTE IZNENAĐENJA i naše društvo ugodno se zabavite. Osmjeh obavezan, a ulaz besplatan.

Radujemo se Vašem dolasku i ugodnom druženju.

Mjesec borbe protiv ovisnosti

Mjesec borbe protiv ovisnosti u Republici Hrvatskoj obilježava se u razdoblju od 15. studenog do 15. prosinca. Svake godine u navedenom razdoblju obilježavanje se provodi s ciljem upozoravanja cjelokupne javnosti na problem zlouporabe svih oblika sredstava ovisnosti a osobito droga, te se time nastoji potaknuti sve subjekte u društvu na aktivnu borbu protiv ovisnosti i zlouporabe droga poduzimanjem zajedničkih aktivnosti za uspješno suprotstavljanje ovom ozbiljnom problemu današnjice.

više ->

Poziv članovima udruge:

Pozivamo članove Udruge volontera Nova Gradiška da se odazovu na sastanak u utorak 15. 11 2011. Godine u 18 sati i 30 minuta radi pripreme za debatu povodom Mjeseca borbe protiv ovisnosti i radi dogovora za Ples volontera koji će se održati 5. prosinca.

Sigurnost djece na internetu:

Dana 25. 10. 2011. godine u Gradskoj vijećnici održati će se tribina "Sigurnost djece na internetu", s početkom u 18'30 sati. Gost predavač je Vesna Lončar, dipl. informatičar.

Internet je značajan izvor informacija, među kojima ima vrlo korisnih ali i onih koje mogu biti opasne za djecu. Važno je da roditelji budu informirani o mogućnostima i opasnostima koje Internet donosi, a u razgovoru s djecom odrede pravila ponašanja i predostrožnosti kojih će se držati djeca i odrasli u obitelji. Stalan kontakt s djecom i razgovor s njima su najbolji savjeti za zaštiti djece na Internetu, baš kao i kod drugih problema s kojima se djeca mogu susresti.

Više o tome možete saznati na Tribini u utorak na koju su dobro došli svi zainteresirani.

Uoči Svjetskog dana jabuka:

Dana 1. listopada (subota) 2011. godine Liga za borbu protiv raka "Zorislav Slović" i Udruga volontera iz Nove Gradiške organiziraju akciju "Dani jabuka", uoči obilježavnja "Svjetskog dana jabuka". Akcija će se održati na Korzu (ispred Varteksa) od 10 do 12 sati.

Tradiciju održavanja Dana jabuka 20. listopada započela je godine 1990. u Londonu organizacija Common Ground (Zajednička tla), s ciljem promicanja njenih zdravstvenih kvaliteta i demonstracije mnogobrojnih sorti jabuke koje se u Engleskoj uzgajaju. S vremenom su tradiciju obilježavanja Dana jabuka i drugdje u svijetu prihvatile brojne škole i udruge promičući na taj način važnost jabuke u zdravlju i prehrani ljudi.

više ->

<- natrag na prethodnu stranicu | slijedeća stranica ->

 
 
 
 
 
 
 
 
donjanaslovnao namaakcijegalerija slikakontakt ng volonteri na facebooku novogradiščaning onlineekološka udruga izvorutvrda gračanicatrgovački obrt suzana

smile