Dobro došli

Dobro došli

na naše nove osvježene stranice

Ukoliko želite na bilo koji način

Ukoliko želite na bilo koji način

pomoći drugim ljudima, kontaktirajte nas putem e-mail adrese, facebooka ili telefona

I sretna  Nova 2018. godina

I sretna Nova 2018. godina

sve najbolje za blagdane i neka Vam je uspješna ova godina

20121106songea mUdruga za pomoć siromašnima u domovini i svijetu "KOLAJNA LJUBAVI" osnovana je s ciljem pomaganja najugroženijim kategorijama stanovništva kako u Lijepoj našoj, tako i u svijetu. Voditeljica Udruge je Ivana Parlov.

Godina dana volonterskog misijskog iskustva među najsiromašnijima u afričkoj državi Tanzaniji potaknula je Ivanu Parlov da zamoli svoje prijatelje, sumještane pa i poznanike da pomognu ublažiti tužnu svakodnevicu onih najpogođenijih i najmanjih. Stoga su pokrenuli akciju izgradnje sirotišta, odnosno prihvatilišta u Songei, najsiromašnijem gradu Tanzanije s ogromnim postotkom siročadi i djece "s ulice", koja su u ovakve neprilike dospjela zbog kobnih smrti svojih roditelja.

 

Gradnja sirotišta dovršena je u srpnju 2010., a svrha mu je da bude novi dom za 50-ero djece. Sagrađeno je na crkvenom zemljištu koje je u tu svrhu darovala Songeanska nadbiskupija. Nakon izgradnje krenulo se s uređenjem interijera kako bi se mogla useliti prva dječica. Do prosinca 2011. useljeno je 20-ero djece, a u skorije vrijeme planira se useljenje još siročadi, sve do popunjenja kapaciteta. Sirotište je nazvano po (vjerojatno) najštovanijem svecu kod nas - Sv. Anti.

Priču o djeci iz Songea u Tanzaniji ispričat će nam gošće predavačice, Andreja Oršulić i Sonja Lulić u utorak dana 06. 11. 2012. godine u velikoj pastoralnoj dvorani crkve Bezgrešnog začeća Blažene Djevice Marije u Novoj Gradiški. Predavanje započinje u 18 sati i 30 minuta.

Nakon predavanja planirana je prodaja nakita i suvenira za pomoć sirotištu u Songei.

AFRIKANCIJE / Žena koja je dar from Zoran Marinovic on Vimeo.