Dobro došli

Dobro došli

na naše nove osvježene stranice

Ukoliko želite na bilo koji način

Ukoliko želite na bilo koji način

pomoći drugim ljudima, kontaktirajte nas putem e-mail adrese, facebooka ili telefona

I sretna  Nova 2018. godina

I sretna Nova 2018. godina

sve najbolje za blagdane i neka Vam je uspješna ova godina

20110531 kako iskazati solidarnost i potaknuti razvoj mUdruga volontera Nova Gradiška dana 31. svibnja (utorak), u 19:00 sati organizira tribinu "Kako iskazati solidarnost i potaknuti razvoj". Gosti predavači Krešimir Ćurlin i Ana Peričić, dolaze nam iz udruge "Marijini obroci".
 
Predavanje će se održati u Gradskoj vijećnici u Novoj Gradiški.
 
Marijini obroci (Mary' s Meals) su inicijativa pokrenuta da bi uspostavila projekte prehrane u školama smještenim u zajednicama gdje su siromaštvo i glad značajna prepreka tamošnjoj djeci u stjecanju obrazovanja.
Dobrotvorna udruga najprije je počela djelovati u Rumunjskoj gdje je pomagala u izgradnji domova za napuštenu djecu, zatim u Liberiji gdje je pomagala u povratku izbjeglica uspostavom pokretnih klinika, a istodobno su slali materijalnu pomoć Hrvatskoj i Bosni.
Ideja projekta Marijinih obroka jest da se djeci pomogne tako što će im se omogućiti jedan obrok dnevno u školama koje pohađaju. Na taj način djeca dobivaju poticaj da stječu obrazovanje koje im kasnije u životu može pomoći da se izdignu iz siromaštva u kojem žive. Ova jednostavna, ali učinkovita ideja dobila je potrebni zamah te danas omogućuje dnevne obroke za više od 500 000 najsiromašnije djece diljem svijeta.

http://www.marysmeals.hr/