smile
naslovnao namaakcijegalerijakontakt
 
 
koncertni plakat
 
Vatra
 
otkazani let
 
Road Spiders
 

statut udruge

 
 

   - Osnove volonterstva

   - Mjesec borbe protiv ovisnosti

   - Svjetski dan jabuka

   - Europski tjedan mladih

   - Temeljna načela volontiranja

   - Volontiranje za Gračanicu

   - Zakon o volonterstvu 

   - Etički kodeks volontera

    -Volontiranje u Gunji

korak za ljubicu
korisnica | ciljevi | aktivnosti | ulaznice za koncert | uplata na žiro račun | facebook

Humanitarna akcija "Korak za Ljubicu"

Udruga volontera Nove Gradiške je neprofitna udruga građana s ciljem besplatne pomoći potrebitima, osiguranja i poboljšanja kvalitete življenja djece, mladih, starijih i nemoćnih osoba, kao i ustanovama koje se bave odgojem i obrazovanjem djece te socijalnom djelatnošću. Između ostaloga jedna od naših djelatnosti je i „organiziranje humanitarnih koncerata, sportskih susreta i drugih priredbi s ciljem prikupljanja novčanih sredstava“, za pomoć ljudima u nevolji.
Udruga do sada nije imala aktivnosti vezanih s organiziranjem glazbenih koncerata u humanitarne svrhe, no s vremenom se ipak ukazala potreba za jednom takvom akcijom jer to je čini se za sada jedini mogući način da se pomogne jednoj mladoj djevojci, Ljubici Maroš, koja je ostala nepokretna i vezana uz invalidska kolica, nakon što je doživjela tešku prometnu nezgodu.
Liječnici procjenjuju da će Ljubica ponovo stati na noge i prohodati, no za liječenje su potrebna novčana sredstva koja ona sama ne može pribaviti, a naš HZZO ne pokriva takvu vrstu rehabilitacijskog liječenja.
Razlog je to zašto smo se kao udruga odlučili  prikupiti novčana sredstva i pomoći Ljubici da ponovo stane na svoje noge.

Korisnica

Ljubica Maroš, 27-godišnja medicinska sestra iz Okučana ostala je paralizirana i vezana za invalidska kolica nakon prometne nezgode. Do Domovinskog rata školovala se u Okučanima, gdje je živjela s roditeljima i mlađom sestrom. Za rata, s obitelji boravi u Travniku i kod rođaka u Belišću jer su njezini Okučani okupirani. Nakon rata Ljubica se s obitelji vraća u Okučane i živi u svojoj staroj obiteljskoj kući, a nakon završene osnovne škole upisuje srednju medicinsku školu u Požegi koju uspješno završava i poslije stažiranja, radi u Zagrebu i Novoj Gradiški.
Godine 2006. Ljubica je imala samo 22 godine kada je doživjela tešku saobraćajnu nezgodu,  i zadobila ozljede zbog kojih je ostala vezana uz invalidska kolica.
Ipak za Ljubicu ima nade, postoji velika šansa za izlječenje jer Ljubica nije neizlječivo oštetila kralježnicu, ozlijeđena su joj dva pršljena koje je doktor odmah za vrijeme operacije uspio spojiti i ugraditi šipku zbog bolje stabilnosti.
Ljubici velike izglede za izlječenje daju liječnici sa moskovske klinike „Neurovita“, specijalizirane za slučajeve poput Ljubičinih. Liječnici „Neurovite“ daju Ljubici dobre izglede za oporavak pomoću tretmana koktelom lijekova i agresivnom fizioterapijom. Ljubica bi se liječila u Stomatološkoj poliklinici “Dr. Hodžić" http://www.poliklinika-dr-hodzic.com/hr/index.php u Rovinju, jer moskovski liječnici u ovim slučajevima dolaze kod nas u Hrvatsku pomoći pacijentu. Izglede za oporavak dodatno povećava i to što Ljubica redovito odlazi u Lipik i održava kondiciju, mišići su joj aktivni, potrebno je samo potaknuti proces da se sve zaliječi.
Najveća prepreka liječenju jest cijena liječenja, jednomjesečni tretman košta do 5000 €, dakle oko 37 000 kuna, a liječnici predviđaju barem dva tretmana. Trebamo li još jednom podsjetiti da naš zdravstveni sustav takvu vrstu rehabilitacije i zdravstvene troškove ne pokriva.

Ljubica 2 Ljubica 1 Ljubica 4

Cilj projekta i očekivani rezultati

Cilj projekta je vrlo jasan, namjeravamo nizom dobrovoljnih aktivnosti koje planiramo provesti, prikupiti novčana sredstva u svrhu liječenja Ljubice Maroš. Cjelokupna prikupljena novčana svota biti će uplaćena na žiro račun za pomoć Ljubici. Također cilj nam je potaknuti građane da dobrovoljno daju prihode za Ljubicu i da se uključe u akciju prikupljanja pomoći.
Koliko ćemo prikupiti teško je predviđati, no želja nam je da se prikupe prihodi koji će podmiriti barem jedan liječnički tretman.

Aktivnosti

  1. 24. 03. 2012. promocija koncerta i aktivnosti vezanih za prikupljanje sredstava, u caffe baru „Exit“ – promocija i prodaja ulaznica.
  • Promociju u „Exitu“ predvidjeli smo kao jednu vrstu najave koncerta organiziranoga u svrhu prikupljanja novčanih sredstava za liječenje Ljubice Maroš. Vlasnik „Exita“ namjerava dio zarade od te večeri pokloniti kao dobrotvorni prihod u svrhu liječenja Ljubice.
  1. Prodaja domaćih proizvoda na štandovima u gradu. Proizvode će raditi vrijedne ruke naših mama, baka, teta, prijateljica i susjeda, pripremajući mlince, rezance, sitne kolače te druge rukotvorine.
  1. 28. 04. 2012. organizacija glazbenog humanitarnog koncerta uz nastup grupa Vatra, Otkazani let, Road Spiders te Stakleni hotel.
  • Održavanje koncerta grupa Vatra, Otkazani let, Road Spiders i Stakleni hotel u Društvenom domu u Novoj Gradiški, centralni je događaj u sklopu prikupljanja novčanih sredstava za liječenje Ljubice Maroš. Od prodanih ulaznica za koncert planiramo prikupiti veći dio novčanih sredstava za liječenje.
 

Uspješnost projekta i nastavak aktivnosti

Važno je da akcija ima odjeka u javnosti, da se „čuje“, odnosno da javnost ima jasan uvid u naš cilj, jer ćemo na taj način potaknuti građane da se uključe i sudjeluju u akciji.  Najbolji način da ostvarimo taj cilj jest promoviranje akcije preko medija; radija, novina, facebooka, vlastite web stranice te plakatiranjem.
Već je rečeno da je teško točno predvidjeti koliko ćemo prikupiti novčanih sredstava namijenjenih za rehabilitaciju Ljubice Maroš, no smatrat ćemo da smo uspjeli i ako prikupimo samo dio od planiranoga. Ukoliko se ukaže potreba spremni smo poduzeti još poneku akciju s istim ciljem, a vjerujemo da ćemo uspjeti animirati barem dio javnosti koja će se priključiti u eventualnim budućim aktivnostima.

Ulaznice za koncert

Ulaznice za koncert mogu se za sada nabaviti u caffe baru "Monaco", Ulica Ivana Gundulića 4 i u Gradskoj knjižnici Nova Gradiška, na odjelu za odrasle, u Relkovićevoj 4.
Cijena ulaznica je 20'00 kuna.

Uplate na žiro račun

Ukoliko i Vi želite pomoći Ljubici, Vaš dobrotvorni prihod možete uplatiti na žiro račun primatelja broj
br žiro računa
Primatelj je Udruga volontera Nova Gradiška, sa naznakom za humanitarnu akciju "Korak za Ljubicu".

Pratite nas i na facebooku:
http://www.facebook.com/events/319550848099700/
http://www.facebook.com/events/263958790353749/

povratak na vrh

 
 
 
 
donjanaslovnanovostiakcijegalerija slikakontakt ng volonteri na facebooku novogradiščaning onlineekološka udruga izvorutvrda gračanicatrgovački obrt suzana

smile